Co je crossbody kabelka a jak ji nosit?

Crossbody kabelka je praktický doplněk k outfitu pro všechny, kteří chtějí mít po ruce různé nezbytnosti. Jak už její název napovídá, nejčastěji se nosí křížem přes tělo díky dlouhému popruhu. Ženy si ji oblíbily pro její praktičnost – uvolní obě ruce. Na co se při výběru zaměřit? Přečtěte si náš článek.


Dizajn bez názvu (9)

Jaký materiál je nejlepší?

Crossbody kabelkou z přírodní kůže neuděláte chybu. Materiál je sice dražší, ale jeho kvalitě se nic nevyrovná. Vydrží dlouhou dobu a perfektně se hodí k romantickému, boho i rockovému stylu. Jedná se nadčasový materiál, se kterým vždy zabodujete, protože z módy jen tak nevyjde.

Umělá kůže pak umožňuje designérům víc experimentovat s různými prvky, doplňky a barvami. Taková kabelka nadchne všechny milovníky extravagance. Umělou kůži najdete u nás v 10k také pod označením jako ekologická či syntetická kůže.

 

Jak správně nosit crossbody kabelku?

Název crossbody přímo napovídá, že je určená k nošení křížem přes tělo. Délku popruhu si u většiny modelů snadno nastavíte. Pro zdravá záda a správné držení těla ji občas přehoďte na druhou stranu, ať uvolníte rameno, které drží popruh. 

Crossbody kabelky poskytují velkou volnost při nošení, popruh totiž můžete u vybraných typů zcela odepnout a přenést ji v ruce.

 

K jakému outfitu se malá kabelka hodí?

Sportovní outfit

Dáváte přednost pohodlnějšímu oblečení? Pak se porozhlédněte po sportovních kouscích, které jsou in. Outfit doladíte sportovní crossbody kabelkou, se kterou zazáříte i v neformálním outfitu. 

Outfit na cestování

Máte sbalený kufr? Teď už jen vybrat tu správnou kabelku, která vám na cestě bude dělat společnost – snadno do ní schováte letenky, peněženku, pas a drobné suvenýry. Výrazný model kombinujte s jednobarevným značkovým oblečením, pomůže vám vyniknout.

Pracovní/školní outfit – když malá kabelka nestačí

Potřebujete vzít s sebou víc věcí třeba do práce nebo školy? Vyrazte s praktickou dámskou kabelkou. Hledejte modely, do kterých se vejde notebook či tablet a ještě vám zbyde místo na vaše nezbytnosti. Zaměřte se na elegantní kožené kabelky a volte populární barvy jako například černá, béžová nebo hnědá.

 

Oblíbené značky crossbody kabelek

Snad každý velký módní návrhář vyrábí crossbody kabelky pro jejich popularitu a taky, aby předvědl své designerské schopnost. Na jaké návrháře narazíte v 10K? Například u nás pořídíte crossbody kabelky světoznámých značek jako VERSACE, SARA BURGLAR, LOVE MOSCHINO, CAVALLI CLASS nebo BALDININI. Tak vzhůru na nákupy!