Nejznámější italské značky oblečení, které vám nesmí chybět v šatníku

Italský módní průmysl tvoří světoznámé značky určující trendy po celém světě. Jejich kousky pořídíte i u nás v 10k. Představíme vám 4 výrobce kvalitního a luxusního oblečení. Dočtete se, čím se jednotlivé značky liší a v čem jsou jedinečné.

Bez názvu

Versace

V roce 1978 založil v Miláně Gianni Versace jednu z nejznámější módních značek na světě. Po jeho vraždě roku 1997 vede společnost jeho sesta Donatella Versace, která také navrhuje značkové oblečení. Gianni Versace proslul kombinováním vzorů, stylů a barev, do kterých se jiné značky neměly odvahu pustit. Řídil se heslem: „Styl má smysl jen tehdy, když je vám vlastní.”

Versace cílí na náročné zákazníky, kteří na sebe chtějí strhávat pozornost svým outfitem. Značka má své módní řadynapříklad Versace Collections, Versace Jeans nebo Versace Jeans Couture. V kolekcích se objevují také parfémy a kabelky kombinující luxus s puncem extravagance.

Shutterstock_1245650863

Moschino

Značka Moschino vznikla v roce 1983. Její zakladatel Franco Moschino se zpočátku zaměřoval na barevné designové styly inspirované rockem a steampunkem. Proslavil se také koženými outfity s cvočky a kovovými doplňky. 

Moschino reprezentuje hravý, výstředním a osobitým stylem. Právě proto si tuto značku oblíbily celebrity jako Lady Gaga, Miley Cyrus nebo Katy Perry. Pod samotné Moschino spadají designové řady Love Moschino a Boutique Moschino.

Výstřední styl Moschina se vyznačuje inovativním a výstředním provedením v kombinaci výrazných barev. Ocení ho všichni, kdo mají rádi hravost. Převládá červená barva, symboly srdce a výrazné nápisy.

Shutterstock_218888884

Dolce & Gabbana

Ačkoliv se jedná o jednu z nejmladších italských značek na trhu (vznikla v roce 1985), stihla si vybudovat silnou pozici na trhu a patří k nejprestižnějším. Založili ji partneři Domenico Dolce a Stefano Gabbana. Jejich tvorba vycházi ze stylu inspirovaného módou slavných italských hereček Sophie Loren a Anny Manani. Pro značku jsou ikonické jednoduché střihy, zvířecí vzory a elegantní černá barva.

Pro Dolce & Gabbana jsou typické extravagantní linie s květinovými vzory, proužky, šifonem a výrazné kombinace barev. Značka se zaměřuje na pánskou značkovou módu i dámské oblečení, známá je také celou řadu parfémů, z nichž nejpopulárnější je svěže jablečná vůně Light Blue.

POZRIEŤ (2)

Armani

Giorgio Armani uvedl svou značku na trh roku 1975. Nejprve se zaměřoval na obleky pro muže a postupně své portfolio rozšířil o dámskou značkovou módu. Proslul kolekcí, která definovala šatník pracující ženy – vytvořil dámské obleky, které vzbuzovaly dojem profesionality, ale také ženskosti a smyslnosti. 

Pro Armani je typický minimalismus, luxusní materiály spojující moderní eleganci s prvky ležérnosti. Značku rozšiřuje také známá řada Armani Jeans zaměřená na kousky z džínoviny.

Shutterstock_1671607483

 

Už máte svého favorita? Pusťte se do nákupů a vyberte si z naší široké nabídky exkluzivních outfitů!