5 největších chyb, kterých se ženy dopouští při výběru oblečení. Děláte je taky?

Pomůžeme vám vyladit šatník a poradíme, jak se vyvarovat přešlapům při výběru oblečení. Doporučíme základní kousky, které byste neměli ve skříni postrádat nebo se zaměříme na výběr ideálních barev. Slyšeli jste už o barevném kruhu?

9999

Nedostatek základních kousků

Které základní kousky a doplňky by neměly chybět v dámském šatníku? Patří sem například jednoduché tričko, džíny, košile a klasický kabát. Snadno je zkombinujete a vyladíte outfit do ideální podoby. Tyto základní kousky doporučujeme vybírat v neutrálních barvách.

Kombinace neutrálních barev jako černé, šedé, bílé a béžové lze snadno sladit s výraznějšími barvami a vzory. Tyto barvy jsou oblíbené právě kvůli své jednoduchosti, protože dokonale doplňují tmavší odstíny. Díky tomu můžete experimentovat a vytvářet unikátní outfity dámské módy pro různé příležitosti.

Pokud se rozhodnete kombinovat pouze neutrální barvy, budete vypadat nenápadně a nebudete na sebe přitahovat pozornost. Tento styl je vhodný pro ty, kteří si nepřejí být v centru pozornosti a chtějí působit spíše nenápadně.

Nesprávná velikost

Vybrat správnou velikost oblečení může být někdy složité, ale existují způsoby, jak výběr usnadnit. Máme pro vás 2 tipy:

  1. Použijte měřící stuhy – vezměte si měřící stuhu a změřte své tělo v pase, bocích, na hrudníku, ramenou a délku rukávu. S těmito mírami se pak podívejte na velikostní tabulky dané značky oblečení, abyste zjistili, jakou velikost potřebujete.

  2. Zkuste si několik velikostí – pokud si nejste jistí, objednejte několik velikostí oblečení, abyste našli tu správnou. Nezapomeňte, že u nás máte 30 dní na vrácení zboží. Nevyhovuje vám velikost, změnili jste názor nebo chcete něco jiného? Nevadí! Zakoupené zboží můžete odeslat v průběhu 30 dní od převzetí zásilky.

99

Nevhodně zvolený outfit pro vybranou událost

Typickým příkladem může být návštěva divadla. Tápete a nevíte, jaké dámské oblečení bude dostatečně přiměřené. Méně formálně typ oblečení se hodí na malou alternativní scénu, formálnější je zase vhodný do velkého sálu se zlatými portály. Obecně lze říct, že smart casual stylem nic nezkazíte. Za hranou však mohou být extrémní případy, jako třeba dámská mikina, teplákovka nebo jiný sportovní oděv.

Pokud nevíte, oslovte pořadatele akce či samotnou instituci, ať vám poradí. Nestyďte se zeptat, horší je oblečení neřešit a přijít v nevhodném outfitu. Mohlo by se stát, že vás nepustí dovnitř. 

Nekvalitní materiál a špatná péče

Výběr správného materiálu oblečení je klíčový pro pohodlí a styl. Některé materiály vypadají skvěle na věšácích, ale když se obléknou, mohou být velmi nepohodlné. Zkuste si třeba obléknout dámské tričko pouze z polyesteru a následně ze 100% bavlny. Rozdíl v komfortu poznáte okamžitě.

Stejně tak podstatná je péče o jednotlivé kousky. Některé látky vyžadují speciální péči, například praní na nízké teploty. Vždy si pečlivě přečtěte pokyny výrobce na štítku. Pokud se o oblečení správně nestaráte, rychle se zničí a ztratí svůj tvar, barvu nebo texturu.

Špatně sladěné barvy

Potřebujete pomoci s výběrem barev pro váš outfit? Máme pro vás praktický návod v podobě barevného kruhu, který zahrnuje 12 základních barev a jejich odstíny. Jestli toužíte po výrazném vzhledu, zkuste kombinovat barvy naproti sobě, jako například tmavě modrý kostýmek s oranžovými lodičkami.

Pokud preferujete spíše harmonické ladění, volte barvy, které jsou vedle sebe. Pro doplňky, jako jsou třeba dámské kabelky a dámské boty, vám barevný kruh také dobře poslouží.

3 (4)

Jestli vás barevné variace zaujaly a chcete zjistit víc, přečtěte si náš článek Jak kombinovat barvy oblečení. Dozvíte se například, jaké barvy se k vám hodí podle barevné typologie založené na ročním období.