Módní trendy jara 2023. Jaké kousky a barvy nesmí chybět ve vašem šatníku?

Po zimním spánku nastal čas na pročištění šatníku. Zbavte se starého oblečení a vykročte do jara v novém trendy outfitu podle luxusních světových značek. Vsaďte na denim či kůži, povíme vám proč.

1_3

Viva Magenta jako barva roku 2023 

Barva roku 2023 Viva Magenta působí odvážně, sebevědomě a doslova z ní sálá energie. Tvoří ji odstíny karmínové, fialové a růžové. Viva Magenta je pro všechny, kdo chtějí experimentovat a podpořit sebevyjádření.

Odborníci Institutu Pantone, kteří barvu roku vyhlašují, se i pro tento rok řídili aktuální situací a náladou ve společnosti. Po Veri Peri (barvě roku 2022) vyzařující stabilitu a klid sáhli po odstínu, který symbolizuje pozitivitu. Pokud je pro vás Viva Magenta až příliš výrazná, volte v jejím odstínu alespoň doplňky jako například dámské kabelky.

Roztrhané džíny jsou stále v kurzu

Pokud se chystáte obohatit svůj každodenní outfit o trendy kousky světových značek, vsaďte na denim. Džínovina se objevuje v kolekcích Dioru, Chloé nebo Courtesy of Tibi, a co je nejlepší, hodí se jak na speciální příležitosti, tak i na každodenní nošení.

Klíčovým faktorem však zůstává pohodlnost a ležérní styl. Nebojte se zkombinovat roztrhané džíny v bledě modré s dalšími džínovými kousky jako jsou bundy nebo košile, nebo s jednoduchými bílými košilemi a černými blejzry pro efektní vzhled. Stejně tak neuděláte chybu s džínovou vestou.

Motorkářský styl založený na koženém stylu

Chcete být in? Pořiďte si luxusní koženou bundu a dámskou sukni. Kůže je nadčasová, z módy jen tak nevyjde. Naskočte na vlnu motorkářského stylu Biker Chick a vybírejte mezi kousky z pravé kůže. Je na vás černá kůže moc nudná? Experimentujte! 

Nebojte se být výstřední a volte výraznější barvy. Třeba stříbrný kožený bomber doslova rozzáří váš šatník. Zaměřte se také na dámské kožené boty, a slaďte se kompletně do koženého stylu. Nezapomeňte přidat dámskou koženou kabelku.

2_3

Do města klidně ve sportovním

Do města v tričku, teplákách a mikině? Dříve nemyslitelné, teď je to trend, který pokračuje i v roce 2023. Musíte však mít styl. U nás si vyberete luxusní a maximálně pohodlné sportovní kousky, které vám neudělají ostudu ani v centru města. Vše máme z kvalitních materiálů, které odolají rozmarům jarního počasí. A kdyby se najednou ochladilo, hoďte na sebe dámskou bundu. Nebojte se výrazných barev, na jaře všechno rozkvétá a vybarvuje se, buďte výrazní. 

Jestli však váháte, jaká kombinace barev a odstínů se k vám bude nejvíce hodit, přečtěte si náš článek Jak kombinovat barvy oblečení a hned budete mít jasno. Dozvíte se třeba, jak pracovat s barevným kruhem, pomocí kterého bude pro vás kombinace barev hračka.