Základní kousky, které by měla mít každá žena v šatníku

Víte, co by ve vašem šatníku rozhodně nemělo chybět? Sepsali jsme tipy a také přidali pár rad, jak jednotlivé kousky kombinovat s dalším oblečením a doplňky. Ať váš outfit vynikne!

1_1
Proč se vyplatí investovat do kvalitního značkového oblečení

Nebojte se připlatit za kvalitní dámskou módu, investice se vám bohatě vrátí. Značkové oblečení, které najdete u nás v 10K, navrhují designéři s ohledem na aktuální módní trendy. Budete tak mít jistotu, že váš šatník tvoří kousky, které jsou in. Správná kombinace oblečení vám pomůže k dosažení stylového vzhledu.

Navíc kvalitní značkové oblečení vydrží déle. Výrobci dražších kousků také většinou poskytují nadstandardní podmínky pro případnou výměnu nebo vrácení, což je příjemný bonus, pokud zjistíte, že oblečení nesplňuje vaše požadavky.

Kvalitní a prověřené značky

Na trhu existuje celá řada prověřených módních značek, které ovlivňují svět módy desítky let. V 10K najdete pouze renomované výrobce, takže při výběru nikdy nešlápnete vedle. Vyzkoušejte například kousky od Balmain, Givenchy, Dolce & Gabbana nebo Armani Jeans.

Proč vybírat neutrální barvy, a které to jsou?

Neutrální barvy jako například černá, šedá, bílá a béžová snadno nakombinujete s výraznějšími barvami a vzory. Populární jsou právě pro svou jednoduchost, protože skvěle doplní tmavší odstíny. Díky tomu se můžete pustit do experimentování a vytvořit jedinečné outfity pro různé příležitosti.

Kombinace pouze neutrálních barev je pak výbornou volbou pro všechny, kdo si nepřejí na sebe strhávat pozornost a naopak chtějí působit méně nápadně.

2_1

Jak sestavit šatník

Nejprve zvažte, jaké typy oblečení budete potřebovat a pro jaké příležitosti je využijete. Pokud dáváte přednost ležérnímu nebo sportovními stylu zaměřte se na pohodlné mikiny, trička, tepláky nebo teplákové soupravy. Jestli se lépe cítíte ve formálním oblečení, směřujte pozornost na halenky, košile, saka a kalhoty. Níže vám přinášíme přehled toho, co by v dámském šatníku nemělo chybět.

Kvalitní trička jsou základ

Bez dámského trička se neobejdete. Skvěle se hodí k džínům, kalhotám a klidně i k sukním.  V pohodě ho schováte pod sakem, zejména pokud rádi nosíte pohodlné formálnější outfity. Jestli si lámete hlavu s barevností – bílým tričkem rozhodně nic nezkazíte a snadno ho zkombinujete v podstatě s čímkoliv.

Dobře padnoucí džíny vám vydrží

Při výběru se zaměřte především na pohodlí. Džíny vám musí dobře sedět, abyste se v nich cítili dobře. Pokud budou příliš volné, nebo těsné, nebudou na vás dobře vypadat. Také věnujte pozornost střihu – skinny, straight, flared nebo bootcut.

A co délka nohavice? Vyhovuje vám těsně k patě nebo se lépe cítíte v kratších nohavicích, které končí nad kotníky? Záleží především na tom, v čem se cítíte dobře.

3_1

Bílá košile na 100 způsobů

Bílá košile se hodí k většině sakům a navíc vám dodá profesionální vzhled. Snadno se také kombinuje s ostatními barvami. Zkuste ji nakombinovat s džíny a docílíte vzhledu na pomezí elegance a ležérnosti.

Variace s dalším oblečením jsou téměř neomezené, protože se jedná o univerzální kousek, který by rozhodně neměl chybět ve vaší skříni. Stejně dobře bude vypadat se sukní. Nebojte se experimentovat a k bílé košili přidat výstřední a luxusní doplňky.

Volte kvalitní značkové košile z bavlny, které jsou nejvíc pohodlné a prodyšné oproti košilím z umělých vláken. Navíc se lépe udržují a snadněji žehlí.

Černé koktejlové šaty se hodí pro jakoukoliv příležitost

Využijete je na plesech, večírcích, návštěvě divadla, pracovních schůzkách, na párty s přáteli nebo klidně na rande. Černá barva navíc nikdy nevyjde z módy, a když přidáte nějaký šperk, celkově tím podtrhnete elegantní vzhled. Perfektně v nich vyniknete v botách na podpatku.

4_1

Kvalitní dámské kabelky

Žádné ženě by neměly chybět tři základní typy kabelek:
shopper – rozměrově větší kabelka určená pro přenášení více doplňků, ale zvládnete v ní odnést i menší nákup,
crossbody – přehodíte ji křížem přes rameno a můžete vyrazit. Hodí se pro většinu příležitostí a pohodlně se nosí.
psaníčko – nejvíce využijete při formálních příležitostech. Schováte do něj make-up, mobil nebo třeba vstupenky do divadla.

Pokud se chcete o dámských kabelkách dozvědět víc, přečtěte si náš článek. Poradíme, jak je správně nosit, abyste předešli případným bolestem zad.