Jak kombinovat oblečení pro každodenní bezchybný look

Najít občas co na sebe je složitý úkol, který už potkal snad každou ženu. Nejste sami, kdo se občas ráno podívá do skříně a je zcela ztracený v moři možností a kombinací. V tomto článku vás naučíme, jak kombinovat oblečení tak, aby jste vždy vypadali chic, stylově a s grácií hodnou Dolce & Gabbana.

1_5

Kontrast je královna

Správné kombinování oblečení je založeno na souhře odstínů a kontrastů. Vezměte si například obyčejné bílé tričko. Jednoduché a čisté. Nyní ho zkombinujte s elegantními kalhotami a páskem s výraznou přezkou. Ano, až teď se něco děje! Outfit je pohodlný a praktický, ale elegantní kalhoty dodávají tomuto outfitu nádech luxusu. Jakmile outfit doladíte značkovou kabelkou, patří svět jen vám.

Monochromní móda je osvědčena po dlouhé generace

Monochromní móda je tajným kouzlem, které nám dává volnost hrát si s odstíny a materiály. Například šedý outfit může být opravdu fascinující, pokud správně využijete všechny barevné odstíny šedé. Propojte například svetr Givenchy v tmavě šedé s kalhotami Dsquared2 v stříbrnošedé. Výsledek? Ohromující symfonie šedých odstínů. U monochromních outfitů také nezapomeňte kombinovat různé materiály, ať dodáte outfitu variabilitu a vzdušnost. O tom, jak kombinovat barvy oblečení jsme napsali článek - běžte se inspirovat!

S laděním doplňků si už dělat hlavu nemusíte. Ideální je ale vsadit na neutrální tóny v podobě černé, bílé či béžové, které nepůsobí příliš rušivě a dají vyniknout výrazné barvě monochromního outfitu.

Zařaďte jeden extravagantní kus na outfit

Nebojíte se být středem pozornosti? Zkuste kombinovat jednoduché kousky, jako jsou například mikiny s výraznými kousky, jako jsou extravagantní kalhoty značky #VDR. A proč nezvolit místo obyčejné mikiny model od značky Givenchy? Udělá z vás ikonu, aniž byste museli obětovat pohodlí. Stejnou parádu uděláte s jednoduchými přiléhavými kalhoty a výraznou halenkou nebo svetrem.

2_5

Tip: Pokud vás zajímá, jak zařadit značkovou mikinu do outfitu, napsali jsme pro vás článek.

Vyvažujte proporce

V módě neexistuje nic jako „příliš velké“ nebo „příliš malé“. Je to všechno o tom, jak tyto proporce zkombinujete. Představte si volné kalhoty s těsným tričkem Givenchy nebo naopak. Výsledek, kterého docílíte, bude nejen lichotivý, ale i svěží a moderní.

Stejně tak při tvorbě outfitů nezapomeňte zohlednit i svůj typ postavy. Je jedno, jestli jste jablko, hruška nebo přesýpací hodiny, všechny postavy jsou krásné a je jen na vás, jestli ji dokážete podtrhnout. Při oblékání podle typu postavy se vždy řiďte pravidlem: „Nezvýrazňujte to, co je velké, podtrhněte to, co je hezké a zvětšete to, co je malé”.

Dbejte na svůj komfort

A konečně, nejdůležitějším pravidlem, kterým byste se měla řídit je ー ciťte se dobře. Móda by měla být vždy o komfortu. Nejen fyzickém, ale také psychickém. Šaty DSQUARED2 mohou vypadat jako umělecké dílo, ale pokud se v nich necítíte, nebude to vypadat dobře. Místo toho zvolte pohodlné kraťasy #VDR a kombinujte je s tričkem Balmain a budete se cítit dobře a sebevědomě. A ženy už od pradávna ví, že sebevědomí, je sexy.